Piatok, 24. marca 2017. Dnes má meniny Gabriel a zajtra Marián.

Menu

Anketa

Pači sa Vám nový design našej stránky?
Hlasovalo: 13753 ľudí

Kalendár

Vlčkovská klobása 2012

14.02.2012

Dňa 11. februára 2012 sa uskutočnil II. ročník súťaže „Vlčkovská klobása“.
Organizačný výbor v zložení Ivan Dobrovodský, Anton Richtárik, Ivan Štefunko so svojim tímom pripravili v spoločenskej miestnosti Obecného úradu Vlčkovce stretnutie „amatérskych“ výrobcov klobás.
Do súťaže sa prihlásilo a bolo prezentovaných 39 vzoriek klobás nielen z Vlčkoviec, ale zastúpené boli Trnava, Hlohovec, Nitra, Sereď a Lučenec.  Nebola povinnosť uviesť štruktúru a zloženie klobás, miesto výroby ani receptúru, ale všetci súťažiaci prezentovali nimi donesené klobásy.
Hodnotenie zabezpečovala odborná porota v zložení : Ing. Pavol Kvasnica – konateľ firmy Progast a 2 zástupcovia tejto firmy, ktorá je známa výrobou korenín, šéfredaktor Trnavského hlasu p. Gabriel Kopúnek, zástupca starostu p. Peter Dano a starosta obce Ivan Dobrovodský.
Zároveň všetci súťažiaci vybrali cenu súťažiacich – a to klobásu, ktorá najviac chutila súťažiacim.
Hodnotené boli vôňa, chuť, vzhľad a celkový dojem.
Ocenené boli klobásy na 1. až 3 mieste na základe  hodnotenia odbornej poroty a klobása na 1. mieste vybraná súťažiacimi.

Odborná porota určila nasledovné poradie : 
1. miesto :  Tomáš Bočko       -    16,30 bodov
2. miesto :  Ján Brocka           -    15,75 bodov
3. miesto :  Ferdinand Nemetz -    14,91 bobov

Cenu súťažiacich získal :
                  Tibor Demovič       -    15,26 bodov

Podrobné výsledky a poradie sa nachádzajú v prílohe.

V rámci akcie sa účastníci rozhodli prispieť dobrovoľným finančným príspevkom v celkovej sume 255 EUR a 500 forintov, ktoré budú venované Základnej škole s materskou školou Vlčkovce.

Poďakovanie patrí firme PROGAST s.r.o., ktorá venovala vecné ceny pre najlepších súťažiacich, Ivanovi Štefunkovi a Antonovi Richtárikovi, ktorí pripravili výborný guláš z daniela, organizačnému tímu, ktorí zabezpečoval prípravu priestorov, sladké zákusky i slané občerstvenie a samozrejme aj „tekuté“ na zabezpečenie pitného režimu. Pekárenské výrobky sponzorsky dodala firmy Takáč a syn.
Poďakovanie patrí i Obecnému úradu za poskytnutie priestorov ako i materiálno-technickú podporu.
Väčšina prítomných zhodnotila uvedenú akciu ako veľmi úspešnú s tým, že už pripravujú nové receptúry, aby boli na III. ročníku, ktorý sa uskutoční vo februári 2013 ešte úspešnejší.
Takže dovidenia o rok priatelia.

Organizačný výbor 

 

Poradie výsledkov -  hodnotené odbornou porotou

Poradie výsledkov - hodnotené súťažiaciami

Fotogaléria

Video /zdroj:Trnavský hlas/